top of page
  • lifeontopofthedisco

We zijn weg!

Bijgewerkt op: 28 jun. 2019

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver. Onze reis naar Kaapstad is begonnen!


De afgelopen weken hebben we nog hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we veilig en goed voorbereid op weg konden. Ondanks dat we voor vertrek twee weken vrij waren kwamen we bijna tijd te kort. Onze vertrekdatum kwam nog even in gevaar door het visum van Nigeria. Vrij snel na het aanvragen kregen wij bericht dat het visum voor ons was afgegeven, wij blij! Gelukkig waren we scherp en kwamen we er op tijd achter dat dit visum maar drie maanden geldig is, wat zou betekenen dat we uiterlijk eind juni door Nigeria heen moesten zijn. Dat is wel heel erg snel.. We hebben hierop om een uitzondering gevraagd bij de Nigeriaanse ambassade. Na de extra betaling konden wij drie dagen voor vertrek ons visum eindelijk ophalen!


Ondanks dat we al veel tijd aan de Disco hebben besteed moesten er de laatste weken toch nog wel veel “kleine” dingetjes geregeld worden. Het dakrek is ingericht en op de auto gezet, de airco is nog even gemaakt, de auto heeft een beurt gehad en de finishing touch aan de inrichting is gedaan. Hiervoor een grote dank je wel naar Marcel die samen met Maarten heel veel tijd, energie en goede ideeën in de Disco heeft gestoken!


We hebben van nog veel meer mensen heel veel hulp gehad en daarom was het enorm fijn om nog even iedereen bij elkaar te hebben op een afscheidsfeestje. Wat was dit uiteindelijk een gezellige middag. We hebben super veel originele afscheidscadeaus gehad, waarvoor we wel een extra kist op het dak kunnen zetten! Daarnaast hebben we ook op het werk en op de voetbal een mooi afscheid gehad, heerlijk!


Na al dat harde werken en heel veel gezelligheid was het zondag gelukkig eindelijk zo ver! De laatste dingen werden in de auto gedaan, nog even een dweil door het huis en daarna stond er om half 1 een heel afscheidscomité klaar om ons uit te zwaaien. Wat hebben we toch leuke vrienden en familie! Met een lach en een traan hebben we van jullie afscheid genomen om vervolgens vol gas naar Utrecht te rijden.


Inmiddels zijn we Utrecht zonder problemen voorbij en hebben we het zuiden van Spanje al gehaald. We hebben de afgelopen dagen heel wat kilometers gemaakt maar wel al een beetje op z’n Afrikaans. Nu scheelt het dat de Disco niet zo hard meer wil en je ook niet hard kan wanneer je niet op via de tolwegen rijdt. We hebben overnacht in Lille, Poitiers en San Sebastian en zijn nu aangekomen op een camping in de buurt van Sevilla waar we voorlopig even zullen blijven. We moeten ons toch eens gaan voorbereiden op de overtocht en onze route in Marokko. Mocht er iemand goede tips hebben voor Marokko (of voor het zuiden van Spanje), dan horen we die graag!


253 weergaven1 opmerking

1 Comment


Dorianne Zonneveld-Romeijn
Dorianne Zonneveld-Romeijn
May 01, 2019

Jaaaa, eindelijk gelukt om in te loggen en dus hoog tijd om te reageren! Dit is alweer 1,5 maand geleden! De tijd vliegt! Fijn dat ik nog even op jullie afscheidsfeest kon zijn! Dikke kus

Like
bottom of page